2012. március 10., szombat

VÉGRE A KÖNYVESBOLTOKBAN AZ ALMA !

Ezen a héten jelent meg a Cser Kiadónál Az alma című könyvem, a Házipraktikák sorozat legújabb köteteként. A felépítése azonos A dióéval, azaz egy kis botanikai, biológiai bevezetés után rengeteg recept. Az alma kerülhet levesbe, köretbe, a főételbe, és persze a süteménybe, a könyvben minderre számos példa olvasható. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az almát, és főzni-sütni is akar belőle, és persze azoknak is, akik csak lelkes konyhabolond barátjuknak, barátnőjüknek, nagyijuknak keresnek ajándékot. De, aki csak a szemét karja jóllakatni a könyvvel az is jól jár, mert Liptai Zoltán food stylist csinos ételei, a remek fotókat készítő Csigó Bt. és a tördelő Pető Erzsébet közreműködésének köszönhetően nagyon tetszetős a kötet.
A pillanatnyi leltár: ahány gyerek, annyi könyv. Négy fantasztikus gyerekem van, és a héten megjelent kötettel együtt már négy könyvet is írtam. Kimondottan kellemes pillanat ez, de szeretném elrontani az egyensúlyt, és mivel a gyerekek száma már valószínűleg nem fog nőni, kénytelen leszek még néhány könyvet írni.
De most nézzünk ebből az almásból egy kellemes húsos receptet!


ALMÁS SERTÉSSZŰZ
Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, só, őrölt fehér bors, 2 nagyobb alma, 1 citrom, 2-3 evőkanál olaj, 
1/2 dl almapálinka, 2 szál citromfű

1. A húst kisebb szeletkékre vágjuk, majd fólia alatt, húsverő kalapáccsal megütögetjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
2. Az almákat kicsumázzuk, húsukat héjastól vastagabb szeletekre vágjuk, majd néhány percre citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg.
3. A szűzérméket és az almaszeleteket tálba tesszük, az olajjal és az almapálinkával meglocsoljuk, alaposan beleforgatjuk, és egy órán át pácoljuk.
4. Ezután a hús- és almaszeleteket jól lecsepegtetjük, és grillrácson faszénparázs felett vagy a sütőben 200 °C-on hirtelen megsütjük.
5. Tálaláskor a szűzérméket és az almaszeleteket a tányérokon csinosan elrendezzük, és citromfűvel díszítve tálaljuk.

 A könyv kedvezményes áron megrendelhető itt.