A pillanatnyi leltár: ahány gyerek, annyi könyv. Négy fantasztikus gyerekem van, és a héten megjelent kötettel együtt már négy könyvet is írtam. Kimondottan kellemes pillanat ez, de szeretném elrontani az egyensúlyt, és mivel a gyerekek száma már valószínűleg nem fog nőni, kénytelen leszek még néhány könyvet írni.
De most nézzünk ebből az almásból egy kellemes húsos receptet!
Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, só, őrölt fehér bors, 2 nagyobb alma, 1 citrom, 2-3 evőkanál olaj,
1/2 dl almapálinka, 2 szál citromfű
1. A húst
kisebb szeletkékre vágjuk, majd fólia alatt, húsverő kalapáccsal megütögetjük,
majd sóval, borssal ízesítjük.
2. Az almákat kicsumázzuk,
húsukat héjastól vastagabb szeletekre vágjuk, majd néhány percre citromos vízbe
áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg.
3. A szűzérméket
és az almaszeleteket tálba tesszük, az olajjal és az almapálinkával
meglocsoljuk, alaposan beleforgatjuk, és egy órán át pácoljuk.
4. Ezután a hús- és
almaszeleteket jól lecsepegtetjük, és grillrácson faszénparázs felett vagy a sütőben
200 °C-on hirtelen megsütjük.
5. Tálaláskor a szűzérméket
és az almaszeleteket a tányérokon csinosan elrendezzük, és citromfűvel díszítve
tálaljuk.
A könyv kedvezményes áron megrendelhető itt.