tag:blogger.com,1999:blog-5452048214520957098.post1029262866428441087..comments2023-08-29T06:45:24.809-07:00Comments on Konyhaklub: Egy tök három fogásEisenstock Ildikóhttp://www.blogger.com/profile/02805535401922868913noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5452048214520957098.post-43413027291230532632019-09-27T10:34:06.429-07:002019-09-27T10:34:06.429-07:00Gratulálok a tökhéj fasirt ötletéhez ,
ma csinál...Gratulálok a tökhéj fasirt ötletéhez ,<br /> ma csináltam de kicsit máskép.<br />Tökhéját "nyersen" apritóba rajtam . majd besóztam fűszereztem . levét igyekeztem kinyomkodni . kenyeret nem de szezámmagot raktam bele . Finom volt . Fontos közepesen zsenge házi tök volt . Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5452048214520957098.post-71411178133468824342010-08-27T00:50:43.002-07:002010-08-27T00:50:43.002-07:00Érdekes! Ahány ház, annyi szokás, még tökügyben is...Érdekes! Ahány ház, annyi szokás, még tökügyben is:-)))<br />A mi családunkban, már a nagymamámtól eredően,(de lehet, hogy régebbről)a tök héjából, kizárólag a zsengéből, készül lecsó, amit egyszerűen töklecsónak hívünk.Azért a héjból, mert így nem lesz olyan vizes, mint a tök beléből,jó nagy lángon sütjük, míg megpuhul, épp úgy reszelem el,ahogy 3.képeden látni. Mi a végén felvert tojást ütünk rá, így szeretjük,de ehhez nem jó, ha túl sok vizet enged,akkor nem sül, hanem fől a tojás rajta.<br />Pár km-rel távolabb nőtt fel a férjem, ott nem is ismerték egyáltalán a töklecsót. <br />A héj nélküli részéből pedig újabban már nálunk is fasírt, a régi családi hagyomány szerint pedig kétféle tökfőzelék készül, ki hogy szeretné, vagy épp milyet óhajtunk. <br />Az egyik a sima kapros,"fehér" habarásos, a másik a "piros", szintén kapros, de pörköltalapon indul a készítése, ahogy a nálad a lecsós tök. Ez is habart, és a kapor mellett mindkettő ecettel és egy csipet cukorral van ízesítve.<br />Úgy tűnik ezerarcúak ezek a tökök, még tócsninak is szoktam, az is jó. Kapros joghurttal...<br />Épp most készült el a "fehér" tökfőzelék.:-)))sz.marikahttps://www.blogger.com/profile/15450381572208935805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5452048214520957098.post-77755810274560760292010-08-27T00:18:56.961-07:002010-08-27T00:18:56.961-07:00Igazán különleges, és gazdaságos. GusztaIgazán különleges, és gazdaságos. GusztaBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5452048214520957098.post-59996758985236871472010-08-27T00:16:00.264-07:002010-08-27T00:16:00.264-07:00WOW! Ez igen, nagyon klassz recepteket adtál. Ki i...WOW! Ez igen, nagyon klassz recepteket adtál. Ki is fogom próbálni.Amihttps://www.blogger.com/profile/10090788310885471061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5452048214520957098.post-63745744852074928112010-08-26T06:11:51.108-07:002010-08-26T06:11:51.108-07:00Nagyon tetszik, hogy mindent felhasználtál. A tökh...Nagyon tetszik, hogy mindent felhasználtál. A tökhéj fasírt nagyon különleges, köszi a recepteket!Ildyhttps://www.blogger.com/profile/12000590351863051591noreply@blogger.com