2011. január 19., szerda

Új év, új élet! Jöjjenek a képtelen ötletek!

Nem tudom, Ti hogyan csináljátok Kedves Bloggertársaim, hogy fantasztikus konyhai alkotásaitokról szebbnél szebb képek sorát csatoljátok a bejegyzésekhez? Nálam ez nem ilyen egyszerű. Ha valami izgalmasat sütök-főzök, akkor vagy nincs feltöltve a fényképezőgép, vagy valamelyik gyerek magával vitte, vagy nem süt a nap, vagy nincs idő fotózásra, vagy mire minden  feltétel együtt áll egyszerűen elfogy a kép tárgya. Persze értem én, hogy a jó kép növeli a recept hitelét, mégis úgy döntöttem, hogy ha nincs kép, de van egy jó ötlet, akkor is megírom! A téli szünetben újra megnéztem a Két nő egy recept (Julia &Julie) című filmet. Az elszánt ifjú szakácsnövendék sem fotózta le a műveit, csak gondosan leírta a tapasztalatait. Ennek szellemében most kép nélkül elregélem, hogy mi történt nálunk a bejglivégekkel.

Bejglidesszert
Hozzávalók: vaj, 4 mákosbejglivég, 1 csomag vaníliás puding, 4 evőkanál cukor, 6 dl tej

1. Egy hosszúkás, szögletes tálat vajjal kikenünk. A bejglivégeket 1x1 centis kockákra vágjuk és a tál aljába szórjuk.
2. A pudingport a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejjel a szokásos módon megfőzzük. Azért jó, ha a szokásosnál egy kicsit több tej kerül bele, mert ezt a kissé megszáradt sütemény beissza, és megpuhul tőle.
3. A kész pudingot a bejgli tetejére öntjük, ügyelve, hogy mindenütt teljesen befedje, és hagyjuk megdermedni és kihűlni. Ezután 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
4. Ujjnyi szeletekre vágva, tejszínhabbal megkoronázva tálaljuk.

Tipp:
Természetesen a diós vagy gesztenyés vagy más töltelékű bejgliből ugyanígy készíthetünk desszertet.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon finom lehetett!!
    Ki is fogom próbálni!! :)
    Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet!

    VálaszTörlés