2010. december 1., szerda

Karácsonyváró szorgoskodás

Megszállott háziasszony lévén már tervezem a karácsonyi menüt, válogatok kedvenc süteményreceptjeim között, kérdezgetem a családot, hogy milyen finomságokra vágynak az ünnepen. Megvívom magammal és persze a famíliával a szokásos harcot, melynek tárgya: hagyományos vagy valami szupermodern legyen az asztalon. Persze a vége mindig egy szép kompromisszum, azaz lesz ilyen is, olyan is. Hiszen éppen erre valók a hagyományok, jó néha felrúgni a szabályokat, és formabontó ünnepet szervezni, azután jó visszatérni a megszokott ízekhez. Hogy azonban ezt az utat bejárhassuk, ismernünk kell a tradíciókat, a klasszikus fogásokat, elkészítési módjukat.
Így gondolhatták  Chefparade-ban is, mert különleges kurzusaik közé beillesztettek egy hagyományos karácsonyi süteményeket készítő foglalkozást is, melyen bejglit, vaníliás kiflit, rumos holdat alkothatnak a séftanoncok. Az a megtiszteltetés ért, hogy ezt a kurzust én vezethetem, megosztva több évtizedes háziasszonyi tapasztalataimat a sütni vágyókkal. Advent harmadik vasárnapján, december 12-én délelőtt 10 órára várjuk a sütni vágyókat, a Chefparade Bécsi út  27. alatti épületében.
A kellemes süteményillatú foglalkozás után, 13 óra 30 perckor a Cser Kiadó csapatának lelkes közreműködésével  A dió című könyvem bemutatóját is megejtjük a főzőiskolában.
Mindkét eseményre szeretettel invitálom kedves olvasóimat! (A sütés fizetős, a könyvbemutató, ahol kóstoló is lesz, ingyenes.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése