2013. november 9., szombat

LATTE KESUTEJBŐL

Több, mint fél éve, hogy barátnőmmel Gourmeolit néven paleolit lakáséttermet nyitottunk. Azóta ismerkedem, barátkozom a paleolit szemlélettel, alapanyagokkal, ételkészítési eljárásokkal. Izgalmas világ ez, de még teljesen nem szippantott magába, családomra hivatkozva nem tértem át teljesen a paleo táplálkozásra. Eddig! Péntek délután kísértést éreztem, hogy feladjam az utolsó bástyáimat is a hagyományos étkezés mellett. Történt ugyanis, hogy meghívást kaptam a NOMILK növényi tejbár megnyitójára.  Itt olyan elhivatott, tisztán gondolkodó, felkészült társasággal találkoztam, hogy azonnal csatlakozni vágytam hozzájuk. Jókedvűek voltak, bizakodóak, és ez nem csak a kezdő vállalkozások kötelező optimizmusa volt, hanem az életmódjukból adódó alaphangulat. Hitelesek voltak: elhittem nekik, hogy, aki egészségtudatosan táplálkozik, az nem küzd különféle civilizációs betegségekkel, mindig van kedve mosolyogni, és főleg, hogy van ereje, türelme életmódjából adódó tapasztalatokat közkincsé tenni. Az üzletnyitó csapat tanácsadója, Mezei Elmira, számos paleo szakácskönv szerzője, a paleo életfelfogás egyik jelentős autentikus hazai képviselője volt. Rövid beszédével kedvet csinált a paleo étkezéshez, étrendünk gondos összeállításhoz. Ezután következett a kóstoló: rizstej (ami ugyan nem paleó, de fantasztikusan üde ízű ital), mandulatej, kesudiótej, kókusztej, máktej, pisztáciatej és ízesített változataik. Mindegyik kristálytiszta, aromás, mert friss: helyben készül, a vásárló szeme láttára. Nincs benne tartósítószer, nem kell kifizetni a csomagolás árát. (A tejeket visszaváltható üvegekben kínálja az üzlet.) Az apró boltban a növényi tejeken kívül az egészséges táplálkozás  alapanyagait, süteményeket, kenyereket.(a paleo vonal túlsúlyával!) találunk. A tejbár kávézó is egyben, ahol a latte természetesen kesutejből készül.
Érdemes betérni mindenkinek egy illatos capuccinóra: aki már egészségtudatosan étkezik, annak a fantasztikus választék miatt kihagyhatatlan, aki pedig még nem elkötelezett, azt úgyis megtérítik.

2 megjegyzés:

 1. Kedves webmester,

  Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

  Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

  Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

  Üdvözlettel,
  Tünde
  info@osszesrecept.hu

  VálaszTörlés