MOGYORÓVAL SÜTÖTT KÍNAI KEL
Hozzávalók: 1 kínai kel, só, 4 evőkanál olíva- vagy napraforgóolaj, 4-6 evőkanál csípős csilikrém, 10 dkg amerikai mogyoró, 5 dkg durva szemű zsemlemorzsa, a tálaláshoz: 1 piros húsú paprika
1. A kelt megmossuk, leveleire szedjük, és lobogva forró, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
2. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a kel harmadát beleterítjük. A paprikakrémmel leheletvékonyan megkenjük, majd a durvára tört mogyoró és a zsemlemorzsa keverékének harmadával meghintjük.
3. Most újabb kelréteg, paprikakrém és a második harmad mogyorós morzsa következik. Ezután a maradék kellevelet ráhalmozzuk, és az utolsó adag mogyorós morzsával megszórjuk.
4. A tetejét olajjal megspricceljük, majd forró sütőben kb. 15 perc alatt átmelegítjük, és a tetején lévő morzsát megpirítjuk.
5. A kicsumázott, apró kockákra vágott paprikával megszórva tálaljuk.
FOKHAGYMÁS SZÓJASZÓSZBAN PÁCOLT TOFU
Hozzávalók: 40 dkg natúr tofu, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors
1. A tofut 1 centi vastag szeletekre vágjuk. A megtisztított, zúzott fokhagymát a szójaszósszal, az olajjal , csipetnyi sóval és borssal összekeverjük, és a tofuszeleteket beleforgatjuk.
5. A kicsumázott, apró kockákra vágott paprikával megszórva tálaljuk.
FOKHAGYMÁS SZÓJASZÓSZBAN PÁCOLT TOFU
Hozzávalók: 40 dkg natúr tofu, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors
1. A tofut 1 centi vastag szeletekre vágjuk. A megtisztított, zúzott fokhagymát a szójaszósszal, az olajjal , csipetnyi sóval és borssal összekeverjük, és a tofuszeleteket beleforgatjuk.
2. Legalább 15 percig állni hagyjuk, majd páclevükben, egy teflonserpenyőben mindkét oldalukat szép aranybarnára sütjük. A mogyorós kellel körítve kínáljuk.
Ha olaszos szószhoz rakok tofut, az mennyire illik hozzá? (paradicsomos, bazsalikomos szószra gondolok)
VálaszTörlésKedves Erika!
VálaszTörlésMivel a tofu kellemesen semleges ízű (különösen a natúr), jól bírja a fűszerezést, nem csak a keleti változatot, hanem a mediterrán aromákat is. Érdemes kipróbálni többféle ízesítéssel, de mindenképpen hasznos sütés-főzés előtt 15-20 percig pácolni.
Üdv:
Ildikó