2010. július 4., vasárnap

Csiga, de fahéjas

Limara remek kakaós csiga receptjét pénteken hajnalban olvastam. Az aznapra tervezett spenót-tükörtojás menü zárófogásaként éppen megfelelt, és végre gyakorolhattam vele a kenyérsütőgépben való dagasztás kellemes műveletét, amiről én mennyiségi okok miatt általában lemaradok, nálunk ugyanis lisztből általában 1 kiló az induló adag. Mivel pénteken számos gyermekem országszerte táborozott, kis (azaz normál) adag tészta is elég volt, így jöhetett a géppel dagasztás. Limara receptje alapján dagasztott, kelt tésztát, az itthon lévő családtagok kérésére nem kakaóval, hanem fahéjjal szórtam meg, és a kisebb, de magasabbra növő változat szerint sütöttem meg. Nagyon klassz lett, még egyszer köszönöm az ötletet és jó receptet Limara!

4 megjegyzés:

  1. Ildikó, amellett, hogy a csigák gyönyörűek, furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mennyi a számos gyermeked? Keresgéltem, de nem találtam...:)) Ha nem titok, áruld el...:))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Maimoni!
    Természetesen nem titok, a gyerkőcök négyen vannak, éppen, mint Nálatok. A legnagyobb fiú már a huszonkettedik évét tapossa, ő főiskolára jár, és nagy főzőbajnok, utána következik a fogyózós, érettségizős leányzó, majd a most már tizedikes gimnazista lányka, és a legkisebb a harmadikos kisfiú. Pompás csapat, és mindig van bőven tennivaló körülöttük, de azt hiszem, ezt Te pontosan tudod.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! A szövegkörnyezetből gyanítottam, hogy legalább négynek kell lennie...:)
    A múltkor azt mondta nekem egy ismerősöm: "Ja, neked csak négy gyereked van? Azt hittem, öt... Négy bárkinek lehet." De azért, valóban, négy gyerekkel mindig van mit tenni - gondolom, még akkor is, ha már egy része kirepülő-félben van.

    VálaszTörlés