2010. március 17., szerda

Retek még egyszer









Na, most eltűnt a levél, megmaradt a retek, ami, ha 1-2 nap alatt nem esszük meg, megfonnyad, pudvás lesz. Legjobb, ha belekeverem egy kellemes szendvicskrémbe. Túró, petrezselyem, kaliforniai paprika, egy kevés tejföl… Lássuk, hogyan készül.

TAVASZI TÚRÓ

Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 2-2 evőkanál vaj és tejföl, 2-3 hónapos retek, 2-3 újhagyma, fél piros húsú paprika, fél csokor petrezselyem, 1-2 ág friss vagy 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, só, őrölt bors

1. A túrót a vajjal és a tejföllel simára keverjük. A megmosott, durvára reszelt retket, a leöblített, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát, a felkockázott paprikát és a finomra aprított zöldfűszereket beledolgozzuk.
2. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kígyóuborka-karikákkal díszítve péksüteményre vagy rozskenyérre kenve kínáljuk.

Tippek:
- Natúr vajkrémből vagy sajtkrémből is készíthetjük, persze így tavaszi vajkrém illetve sajtkrém lesz a neve. 
- Bazsalikom helyett tehetünk bele finomra aprított kaprot is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése